11.12.2013

Luukku 11: Mawaru Penguindrum OP1&2

Mistähän sitä aloittaisi… Mawaru Penguidrumin openingit herättävät paljon ajatuksia. Ajattelin ensin valita niistä vain toisen tähän, mutta tajusin sitten, kuinka hyvin ne ovat nivoutuneita yhteen.



On hienoa, miten kakkosopening käyttää ykkösopeningin materiaalia, joko suoraan tai sitten vähän muokattuna. Hienoin näistä on varmaan tuo loppukuva. Kun biisikin on samalta esittäjältä, on molempiin openingeihin saatu sama tunnelma (Etsuko Yakushimarun Nornir ja Shounen yo ware ni kaere). Samoin esimerkiksi Ringon tuliteema pysyy samana. Molemmissa openingeissa ripotellaan hienovaraisesti sarjan elementtejä, kuten päiväkirjaa, omenaa, metroa, pingviinejä ja lapsibroileria. Missään vaiheessa ei olla kuitenkaan suoria minkään suhteen, ja sehän sarjan idea taitaa ollakin.



Omat lempparikohtani ovat ykkösopeningissa Ringon syttyminen tuleen sekä oikeastaan kaikki kohdat joissa on Himari (ei se turhaan ole lempihahmoni sarjasta). Kakkosopeningissa tykkään tuosta kenkäkohdasta ja siitä miten se huijaa katsojan silmää (en tainnut itsekään ajatella, ettei se ole sama kenkä, ennen kuin joku asiasta huomautti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti